Zielone curry na mleczku kokosowym z zielonymi warzywami, limonką, ryżem i orzeszkami

25 min

Łatwy

25 min

Azjatyckie smaki nigdy się nie nudzą – zwłaszcza w zestawieniu z garścią świeżych warzyw. Curry w zielonej wersji to przede wszystkim wyjątkowo aromatyczna baza z mleczka kokosowego i zielonej pasty z trawy cytrynowej i zielonych papryczek chili. Znajdziesz tu też pachnące dodatki – kolendra, limonka, chili oraz chrupiące orzeszki i niezastąpiony ryż basmati. Koniecznie daj zabrać się w tą egzotyczną podróż!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Na patelni obsmaż kawałki piersi z kurczaka, a następnie warzywa.
  3. Zalej śmietanką kokosową z wodą oraz dodaj pastę curry i zagotuj.
  4. Podawaj obsypując orzeszkami, chili, kolendrą oraz skrapiając sokiem z limonki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka krojony w kostkę

350g

550g

Ryż basmati

150g

240g

Cukinia

Szpinak

Cebula kostka

Świeża kolendra

Zielona pasta curry

Chili

Orzeszki ziemne

Śmietanka kokosowa

Limonka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

691

Tłuszcze [g]

27

Węglowodany [g]

64

Białko [g]

49

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz