Zielona sałatka w środku zimy dla przywołania lata! Chrupiący z zewnątrz i ciągnący w środku ser halloumi na miksie sałat, delikatnej, ale sycącej komosie ryżowej, z zielonym ogórkiem i pysznym awokado. Całość skropiona dressingiem z oliwy i soku z cytryny, posypana chrupiącymi orzechami włoskimi.
Krok po kroku:
- Komosę ryżową gotuj pod przykryciem.
- Awokado i ogórka pokrój w kostkę i przełóż do miski z sałatą.
- Przygotuj sos z oliwy, soku z cytryny i natki pietruszki. Wymieszaj z sałatą, ogórkiem, awokado i orzechami.
- Ser halloumi pokrój na plastry i smaż na rozgrzanym oleju.
- Całość podawaj, gdy komosa wchłonie wodę.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko, orzechy.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.