Wygoda gotowania

Zapiekany dorsz w serowo-brokułowym sosie z talarkami z cebulką i szybką sałatką z sałaty lodowej

30min

Ryba

Łatwy

30min

Receptura, na którą długo przyszło czekać! Znajdziesz tu rybę w brokułowo-serowym sosie, która jest hitem sama w sobie! To przepyszny, rozpadający się dorsz, którego przykryjesz łatwym w przyrządzeniu serowym sosem, a następnie zapieczesz wraz ziemniaczkami i piórkami cebuli. Spróbuj koniecznie, bo z lekką sałatką z lodowej sałaty tworzą danie, które pokochasz od pierwszego kęsa.

Krok po kroku:

  1. Przygotuj sos – różyczki brokuła rozdrobnij, zetrzyj ser i podgrzej na patelni ze śmietanką.
  2. Ziemniaki pokrój w talarki, a cebulę w ósemki i połącz z przyprawą do ziemniaków.
  3. Rybę przełóż do naczynia żaroodpornego, zalej sosem i wraz z ziemniakami umieść w piekarniku i piecz 20-25 minut.
  4. Sałatę lodową posiekaj z czerwoną cebulką i połącz z koperkiem i dressingiem i podawaj, gdy ryba i ziemniaki będą gotowe.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Polędwica z dorsza altantyckiego

Ziemniaki myte

Brokuł różyczki

Cebula żółta

Cebula czerwona

Sałata lodowa

Dressing sałatkowy

Koperek

Przyprawa do ziemniaków

Śmietanka 30%

Ser cheddar



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

715

Tłuszcze [g]

35

Węglowodany [g]

54

Białko [g]

43

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Naczynie żaroodporne
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Masło
Sól i pieprz