Wrapy burrito z czarną fasolą i kukurydzą z guacamole, śmietaną, świeżą kolendrą i sałatami

25 min

Łatwy

25 min

Bez dwóch z dań jedna z najchętniej wybieranych obiadowych inspiracji tym razem w kuszącej odmianie w plackach tortilli. Znajdziesz tu sycącą mieloną wołowinę w pomidorach z kukurydzą i czarną fasolą zawiniętą we wrapy wraz chrupiącymi sałatami, łagodzącą pikantność śmietaną oraz domowym, czosnkowym guacamole. Wśród dodatków obowiązkowo świeża kolendra i limonka, czyli szybki, inspirujący obiad gotowy!
Krok po kroku:

  1. Podsmaż cebulę, czosnek oraz mięso, a następnie dodaj czarną fasolę, kukurydzę, przyprawy i zredukuj.
  2. Przygotuj guacamole łącząc awokado z czosnkiem, czerwoną cebulką, papryczkami jalapeno i sokiem z limonki.
  3. Podgrzej placki tortilli, wypełnij przygotowanym farszem, dodaj śmietanę, awokado, sałatę, kolendrę. Zwiń we wrapy, a do podania przekrój na połówki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gorczyca, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

300g

480g

Tortilla pszenna 25cm

3szt

5szt

Cebula kostka

Pomidory w puszce

Kukurydza konserwowa

Czarna fasola konserwowa

Limonka

Śmietana 18%

Świeża kolendra

Awokado

Papryczki jalapeno

Czosnek

Czerwona cebula

Przyprawy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

1063

Tłuszcze [g]

35

Węglowodany [g]

103

Białko [g]

51

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz