Udka z kurczaka z patelni z młodymi ziemniakami z koperkiem, sałatą masłową, pomidorem, dymką, rzodkiewkami i kleksem śmietany

35min

Łatwy

35min

Klasyczny, domowy obiadek pachnący latem. Znajdziesz tu łatwe w przyrządzeniu na patelni udka z kurczaka, młode ziemniaki z koperkiem oraz rwaną, świeżą sałatę z kleksem śmietany i dymką. To doskonała obiadowa odskocznia, w stronę ulubionych smaków.

Krok po kroku:

  1. Makaron namocz w gorącej wodzie.
  2. Podsmaż kawałki piersi z kurczaka, a następnie marchew, czerwoną cebulę i paprykę.
  3. Dodaj śmietankę kokosową, sos sojowy, masło orzechowe i zredukuj.
  4. Do sosu dodaj makaron, wymieszaj i podawaj ze świeżą kolendrą, kiełkami fasoli mung, orzeszkami, płatkami chili oraz skrapiając sokiem z limonki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: orzechy, soja, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Udka z kurczaka w przyprawach

Ziemniaki młode

Sałata masłowa

Pomidor

Rzodkiewki

Śmietana 18%

Dymka

Koperek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

609

Tłuszcze [g]

32

Węglowodany [g]

48

Białko [g]

32

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia z przykrywką
Garnek

Potrzebujesz

Olej
Masło
Sól i pieprz