Pyszny, kremowy, śmietanowy sos i soczyste kawałki kurczaka, czyli przepis na szybki i udany obiad! Znajdziesz tu mięso z udka kurczaka marynowane w suszonym czosnku i natce pietruszki, które raz dwa przygotujesz na patelni z sosem z pieczarek, czerwonej cebuli, musztardy francuskiej i śmietany. Wraz z buraczkami z cebulką i kaszą pęczak stworzą smaczne danie, które przypadnie do gustu wszystkim domownikom.
Krok po kroku:
- Ugotuj kaszę.
- Podsmaż mięso, a następnie pieczarki, czerwoną cebulę i czosnek.
- Dodaj na patelnię musztardę francuską, śmietanę i zredukuj sos.
- Do buraczków posiekaj cebulkę.
- Do podania opłucz i posiekaj natkę pietruszki.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko, gorczyca.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.