Wygoda gotowania

Udka z kurczaka w śmietanowo-musztardowym sosie z pieczarkami i czerwoną cebulą, kaszą pęczak i buraczkami z cebulką

25 min

Łatwy

25 min

Pyszny, kremowy, śmietanowy sos i soczyste kawałki kurczaka, czyli przepis na szybki i udany obiad! Znajdziesz tu mięso z udka kurczaka marynowane w suszonym czosnku i natce pietruszki, które raz dwa przygotujesz na patelni z sosem z pieczarek, czerwonej cebuli, musztardy francuskiej i śmietany. Wraz z buraczkami z cebulką i kaszą pęczak stworzą smaczne danie, które przypadnie do gustu wszystkim domownikom.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj kaszę.
  2. Podsmaż mięso, a następnie pieczarki, czerwoną cebulę i czosnek.
  3. Dodaj na patelnię musztardę francuską, śmietanę i zredukuj sos.
  4. Do buraczków posiekaj cebulkę.
  5. Do podania opłucz i posiekaj natkę pietruszki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z udka kurczaka krojony w paski w przyprawach

350g

550g

Kasza pęczak

125g

200g

Buraczki w słoiku

Musztarda francuska

Pieczarki

Czerwona cebula

Cebula żółta

Śmietana 18%

Natka pietruszki

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

703

Tłuszcze [g]

27

Węglowodany [g]

66

Białko [g]

38

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia
Garnek

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz