Tofu w sosie sojowym z makaronem ryżowym i kolorowymi warzywami

25min

Wege

Łatwy

25min

Obiad w niecodziennym stylu. Znajdziesz tu tofu – obtoczone w mące ziemniaczanej i usmażonej na złoto, a następnie podlane sosem sojowym, który wytworzy lepki, azjatycki sosik. Wraz z makaronem ryżowym i bukietem kolorowych warzyw stworzą zdrowy i sycący posiłek.Krok po kroku:

  1. Makaron ryżowy namocz w gorącej wodzie.
  2. Tofu pokrój w kostkę, obtocz w mące ziemniaczanej, podsmaż, a następnie podlej sosem sojowym wraz z cukrem trzcinowym, czosnkiem i sokiem z limonki.
  3. Warzywa opłucz i pokrój.
  4. Podawaj obsypując sezamem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: soja, sezam, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Tofu wędzone

Makaron ryżowy

Ogórek

Marchew

Rzodkiewki

Limonka

Mąka ziemniaczana

Sos sojowy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

463

Tłuszcze [g]

17

Węglowodany [g]

55

Białko [g]

22

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia

Potrzebujesz

Olej