Wygoda gotowania

Tofu w orzechowym sosie z kawałkami świeżego mango, komosą i sałatką z cebulki i pomidorków

25 min

Wege

Łatwy

25 min

Sposób na wyjątkowy wege obiad! Znajdziesz tu solidną porcję białka z tofu, ulubioną komosę ryżową oraz odświeżające mango z chrupiącą od cebulki sałatką. Wszystko połączone aromatycznym orzechowym sosem na bazie pasty z orzechów nerkowca stworzy smaczny posiłek, który zasmakuje nie tylko fanom bezmięsnych obiadów.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj komosę.
  2. Na patelni obsmaż tofu.
  3. W rondelku przygotuj sos łącząc pastę orzechową z cukrem trzcinowym, sokiem z limonki i wodą.
  4. Przygotuj sałatkę, obierz mango i podawaj, gdy sos zgęstnieje.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: orzechy, soja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Tofu wędzone 180g

1szt

2szt

Komosa ryżowa

125g

200g

Mango świeże

Pomidorki

Czerwona cebula

Świeża kolendra

Pasta orzechowa z nerkowców

Limonka

Cukier trzcinowy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

446

Tłuszcze [g]

19

Węglowodany [g]

46

Białko [g]

24

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Garnek

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz