Obiad, który łączy w sobie wszystkie najlepsze cechy naszych dotychczasowych meksykańskich przepisów! Znajdziesz tu przede wszystkim soczyste i wyraziste udko w przyprawach do Fajity, wyśmienitą salsę ze świeżego mango, pomidora, cebulki, kolendry i soku z limonki, ulubiony, domowy sos rancherski, a wszystko to podane w najlepszej możliwej formie – w placuszkach tortilli do taco! Taki meksykański obiad w naszej polskiej codzienności zrobi Ci dzień i zaskoczy wszystkich Twoich domowników! Koniecznie dodaj go do swojego zamówienia!
Krok po kroku:
- Filety z udka wyłóż na patelnię i smaż 4-5 minut.
- Przygotuj salsę – obierz i pokrój mango, papryczkę chili, pomidorki, cebulkę, kolendrę i dodaj sok z limonki.
- Przygotuj sos – posiekaj dymkę i połącz z bazą do sosu.
- Na koniec podgrzej placki, posiekaj sałatę lodową, usmażone filety pokrój w paski i wraz z salsą i sosem wyłóż do placków.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gorczyca, jaja.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.