Wygoda gotowania

Tacos z udkiem fajita, salsą mango i sosem rancherskim

20

Nowa receptura!

Łatwy

20

Obiad, który łączy w sobie wszystkie najlepsze cechy naszych dotychczasowych meksykańskich przepisów! Znajdziesz tu przede wszystkim soczyste i wyraziste udko w przyprawach do Fajity, wyśmienitą salsę ze świeżego mango, pomidora, cebulki, kolendry i soku z limonki, ulubiony, domowy sos rancherski, a wszystko to podane w najlepszej możliwej formie – w placuszkach tortilli do taco! Taki meksykański obiad w naszej polskiej codzienności zrobi Ci dzień i zaskoczy wszystkich Twoich domowników! Koniecznie dodaj go do swojego zamówienia!

Krok po kroku:

  1. Filety z udka wyłóż na patelnię i smaż 4-5 minut.
  2. Przygotuj salsę – obierz i pokrój mango, papryczkę chili, pomidorki, cebulkę, kolendrę i dodaj sok z limonki.
  3. Przygotuj sos – posiekaj dymkę i połącz z bazą do sosu.
  4. Na koniec podgrzej placki, posiekaj sałatę lodową, usmażone filety pokrój w paski i wraz z salsą i sosem wyłóż do placków.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gorczyca, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z udka kurczaka w przyprawach

Placki tortilli z mąki kukurydzianej

Pomidorki

Mango świeże

Sałata lodowa

Limonka

Cebula czerwona

Papryczka chili

Dymka

Baza do sosu rancherskiego



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

464

Tłuszcze [g]

17

Węglowodany [g]

42

Białko [g]

36

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia x2

Potrzebujesz

Sól i pieprz