Wygoda gotowania

Tacos z dorszem w nadmorskim stylu z salsą z ananasa, czerwoną kapustą i pikantnym, majonezowym sosem

25min

Ryba | Nowa receptura!

Łatwy

25min

Taki obiadek to prawdziwa uczta, którą można byłoby jeść każdego dnia! Znajdziesz tu szybką i lubianą rybę w chrupiącej panierce, ale w niezwykłej formie i z niezwykłymi dodatkami. Będzie nimi przede wszystkim salsa z ananasa, pomidora, cebulki i kolendry, do tego pikantny, majonezowy sos oraz wiórki chrupiącej czerwonej kapusty. Całość chwycisz w mięciutkie tortille i będziesz mógł cieszyć się obiadem niczym nad kalifornijskim wybrzeżem!Krok po kroku:

  1. Przygotuj salsę – posiekaj ananasa, cebulkę, pomidora i połącz z kolendrą i sokiem z limonki.
  2. Posiekaj czerwoną kapustę w drobne piórka i przygotuj sos łącząc majonez z sosem Roleski Hot Chili.
  3. Rybę zanurz w jajku, obtocz w panko i usmaż na złoty kolor.
  4. Placki tortilli podgrzej, wypełnij przygotowaną salsą, kawałkami ryby, piórkami kapusty i skrop przygotowanym sosem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, gorczyca, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Polędwica z dorsza atlantyckiego

Placki tortilli z mąki kukurydzianej

Ananas konserwowy

Majonez

Sos Roleski Hot Chili

Kapusta czerwona

Pomidor

Cebula żółta

Limonka

Panko

Świeża kolendra



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

521

Tłuszcze [g]

15

Węglowodany [g]

86

Białko [g]

33

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia x2

Potrzebujesz

Jajko
Olej
Sól i pieprz