Wygoda gotowania

Tacos z azjatycką sałatką, łososiem Teriyaki, sezamem i dymką

20min

Ryba

Łatwy

20min

Połączenie meksykańskich placków z łososiem w stylu azjatyckim? Jeszcze jak! Ulubiony łosoś w aromatycznym sosie teriyaki z miodem, czosnkiem i imbirem oraz świeżą, lekką słodko-kwaśną sałatką z ogórka, rzodkiewek i szalotki, którą doprawisz sokiem z limonki i szczyptą cukru. Całość jest ekspresowa w przygotowaniu, pieczony łosoś wprost rozpływa się w ustach i takie tacos są wprost przepyszne! Zamów koniecznie, jeśli tacosy przypadły Ci do gustu od pierwszych przepisów.
Krok po kroku:

  1. Na małej patelni przygotuj sos z sosu teriyaki, miodu, czosnku i imbiru, a następnie oblej nim łososia i zapiecz 12-15 minut.
  2. Przygotuj sałatkę z ogórka, rzodkiewki i szalotki i dopraw płatkami chili, sokiem z limonki i cukrem.
  3. Placki taco podgrzej, a upieczonego łososia podziel widelcem na mniejsze kawałki.
  4. Placki przesmaruj majonezem, wyłóż przygotowanymi składnikami i obsyp dymką i sezamem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gorczyca, jaja, gluten, soja, sezam.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego

Placki tortilli z mąki kukurydzianej

Sos Teriyaki

Majonez

Miód

Ogórek

Rzodkiewki

Szalotka

Limonka

Imbir

Czosnek

Dymka

Płatki chili

Sezam



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

770

Tłuszcze [g]

38

Węglowodany [g]

64

Białko [g]

39

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia x2

Potrzebujesz

Olej
Sól, pieprz, cukier