Szybkie orzotto z chorizo i boczkiem z grana padano, papryką i świeżym pomidorem

25 min

Łatwy

25 min

Zaskakujące prostotą wykonania i zachwycające domowym hiszpańskim aromatem danie, które idealnie sprawdzi się na późną obiadokolację. Znajdziesz tu ryżyk makaronowy, czyli makaronik do złudzenia przypominający ryż, który pysznie komponuje się ze smakiem kiełbaski chorizo, a wraz z tartym grana padano i świeżym pomidorem tworzą kompozycję, która nasyci wszystkich domowników i raz-dwa zniknie z talerzy!

Krok po kroku:

  1. Usmaż chorizo z boczkiem, a następnie dodaj cebulę i czerwoną paprykę.
  2. Dodaj ryżyk, podlewaj bulionem i zetrzyj grana padano.
  3. Podawaj z krojonym w kostkę pomidorem i natką pietruszki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Chorizo

Boczek

Ryż makaronowy "orzo"

Cebula

Papryka czerwona

Pomidor

Natka pietruszki

Grana padano



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

626

Tłuszcze [g]

32

Węglowodany [g]

61

Białko [g]

22

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia

Potrzebujesz

300ml wrzątku