Szpinakowe wrapy z kurczakiem w marokańskim stylu w paście Harrisa z sałatą, serem typu feta i ogórkiem

25 min

Łatwy

25 min

W tym zestawie znajdziesz znane Ci z wcześniejszych przepisów szarpane udka z kurczaka w marokańskim stylu w paście Harrisa, ale podane w niestandardowej wersji, bo w szpinakowych plackach tortilli! Pyszny, pikantny, pomidorowy sos doskonale zbalansuje chłodna feta i śmietankowy serek i wraz z warzywami stworzą szybki i łatwy w przyrządzeniu obiad. Taki wrap to zupełnie nowe podejście do obiadu!

Krok po kroku:

  1. Usmaż mięso, podziel widelcem na mniejsze kawałki, a następnie przygotuj na patelni sos z koncentratu pomidorowego i pasty Harrisa. Zagotuj i odparuj nadmiar wody.
  2. Ogórka pokrój w plastry, a czerwoną cebulę posiekaj w piórka.
  3. Placki tortilli podgrzej na patelni, posmaruj serkiem śmietankowym, wypełnij sałatą, ogórkiem, sałatą, przygotowanym mięsem wraz z powstałym sosem i obsyp kawałkami fety. Zwiń placki we wrapy.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z udka kurczaka w przyprawach

Szpinakowe placki tortilli

Pasta Harrisa

Koncentrat pomidorowy

Mix sałat

Ogórek

Czerwona cebula

Serek śmietankowy

Ser typu feta



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

593

Tłuszcze [g]

15

Węglowodany [g]

64

Białko [g]

50

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia x2

Potrzebujesz

Olej