W tym zestawie znajdziesz znane Ci z wcześniejszych przepisów szarpane udka z kurczaka w marokańskim stylu w paście Harrisa, ale podane w niestandardowej wersji, bo w szpinakowych plackach tortilli! Pyszny, pikantny, pomidorowy sos doskonale zbalansuje chłodna feta i śmietankowy serek i wraz z warzywami stworzą szybki i łatwy w przyrządzeniu obiad. Taki wrap to zupełnie nowe podejście do obiadu!
Krok po kroku:
- Usmaż mięso, podziel widelcem na mniejsze kawałki, a następnie przygotuj na patelni sos z koncentratu pomidorowego i pasty Harrisa. Zagotuj i odparuj nadmiar wody.
- Ogórka pokrój w plastry, a czerwoną cebulę posiekaj w piórka.
- Placki tortilli podgrzej na patelni, posmaruj serkiem śmietankowym, wypełnij sałatą, ogórkiem, sałatą, przygotowanym mięsem wraz z powstałym sosem i obsyp kawałkami fety. Zwiń placki we wrapy.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, gorczyca.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja