Szpinakowe tagliatelle z łososiem, pomidorkami, czosnkiem, szalotką i chili

20 min

Ryba

Łatwy

20 min

Prawdziwie włoski styl, który należałoby nazwać wręcz pastą! Znajdziesz tu makaronowe wstęgi w przepysznym maślano-śmietanowym sosie na bazie szalotki, czosnku i pikantnego chili. Wraz z dodatkiem szpinaku, pomidorków i pieczonego łososia tworzą pyszny obiad, do którego nie potrzeba już więcej dodatków!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron i upiecz łososia.
  2. Na patelni podsmaż szalotkę, czosnek, chili, szpinak i pomidorki, a następnie zalej sosem i zredukuj.
  3. Upieczonego łososia rozdrobnij widelcem i podawaj obsypane grana padano.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego

300g

450g

Makaron tagliatelle

180g

280g

Śmietanka 30%

Szpinak

Pomidorki

Czosnek

Szalotka

Chili

Grana padano



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

648

Tłuszcze [g]

27

Węglowodany [g]

65

Białko [g]

42

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia
Durszlak
Garnek

Potrzebujesz

Masło
Sól i pieprz