Szarpane udka z kurczaka w marokańskim stylu z pastą Harrisa, kuskusem, miętową sałatką i jogurtem

25 min

Łatwy

25 min

Obiad inspirowany aromatycznymi nutami, które z pewnością polubisz w tym daniu. Znajdziesz to pyszny, pomidorowy sos z pikantną pastą Harrisa, sypki i lekki kuskus oraz letnią sałatkę z dodatkiem świeżej pietruszki i siekanej mięty. Wraz z jogurtem greckim, który idealnie przełamie pikantność sosu stworzą zgrany obiad, który polubią wszyscy Twoi domownicy.

Krok po kroku:

  1. Kaszę kuskus zalej wrzątkiem i pozostaw do wchłonięcia.
  2. Mięso obsmaż na patelni, a następnie dodaj koncentrat pomidorowy, pastę Harrisa i duś, by sos zgęstniał.
  3. Przygotuj sałatkę z natki pietruszki, świeżej mięty, pomidora, ogórka i czerwonej cebuli.
  4. Do podania mięso podziel widelcem na mniejsze kawałki i podawaj z kleksem jogurtu.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z udka kurczaka w przyprawach

350g

550g

Kasza kuskus

Koncentrat pomidorowy

Pasta Harrisa

Jogurt grecki

Ogórek

Pomidor

Czerwona cebula

Natka pietruszki

Mięta



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

Tłuszcze [g]

Węglowodany [g]

Białko [g]

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz