Obiad inspirowany aromatycznymi nutami, które z pewnością polubisz w tym daniu. Znajdziesz to pyszny, pomidorowy sos z pikantną pastą Harrisa, sypki i lekki kuskus oraz letnią sałatkę z dodatkiem świeżej pietruszki i siekanej mięty. Wraz z jogurtem greckim, który idealnie przełamie pikantność sosu stworzą zgrany obiad, który polubią wszyscy Twoi domownicy.
Krok po kroku:
- Kaszę kuskus zalej wrzątkiem i pozostaw do wchłonięcia.
- Mięso obsmaż na patelni, a następnie dodaj koncentrat pomidorowy, pastę Harrisa i duś, by sos zgęstniał.
- Przygotuj sałatkę z natki pietruszki, świeżej mięty, pomidora, ogórka i czerwonej cebuli.
- Do podania mięso podziel widelcem na mniejsze kawałki i podawaj z kleksem jogurtu.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja