Smażony ser Halloumi na perłowym kuskusie z pieczonymi warzywami i tzatzykami

25min

Łatwy

25min

Ulubiony ser halloumi w wersji z pieczonymi warzywami, łagodzącymi całość czosnkowymi, świeżymi tzatzykami i pysznym perłowym kuskusem to pomysł na szybki obiad w śródziemnomorskim stylu. Najlepiej smakuje podawany na tarasie w słoneczną pogodę!

Krok po kroku:

  1. Upiecz czerwoną cebulę i cukinię.
  2. Ugotuj kuskus.
  3. Usmaż ser halloumi, zetrzyj ogórka na tzatzyki i połącz z jogurtem i czosnkiem.
  4. Do podania pokrój pomidorki na połówki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Ser Halloumi

200g

400g

Kuskus perłowy

150g

240g

Cukinia

Czerwona cebula

Pomidorki

Ogórek

Jogurt grecki

Czosnek

Oregano



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

597

Tłuszcze [g]

26

Węglowodany [g]

62

Białko [g]

32

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Garnek
Patelnia
Tarka

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz