Przenieś się z nami do słonecznej Hiszpanii i spróbuj naszej pysznej paelli z chorizo, kurczakiem, pomidorkami i żółtą papryką, którą przyrządzisz w mniej niż 30min we własnej kuchni!
Krok po kroku:
- Chorizo wyłóż na zimną, suchą patelnię. Gdy wytopi się tłuszcz – dodaj kurczaka.
- Paprykę pokrój w średniej wielkości kostkę lub cienkie paski. Zagotuj 300ml wody i połącz z bulionem.
- Gdy kawałki kurczaka nabiorą koloru, dodaj na patelnię cebulę oraz pokrojoną paprykę. Wsyp na patelnię ryż, wymieszaj i zalej bulionem tak, by przykrył całą zawartość patelni. Przykryj przykrywką i zmniejsz ogień, by ryż powoli wchłonął wodę.
- Podawaj całość, gdy ryż będzie miękki, z przekrojonymi pomidorkami, posiekaną natką pietruszki i skropione sokiem z cytryny.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.