Schaby w jabłkach z karmelizowaną cebulką z tłuczonymi ziemniakami i piklowaną czerwoną kapustą

30 min

Łatwy

30 min

Idealnie pasujące na jesienne chłodne popołudnia schaby w miodowej glazurze wraz z jabłkami i karmelizowaną czerwoną cebulą. Wraz z tłuczonymi ziemniakami i piklowaną czerwoną kapustą tworzą spójny, pożywny obiad, który doskonale wpasowuje się w chłodną aurę za oknami

Krok po kroku:

  1. Ugotuj, a następnie utłucz ziemniaki wraz z odrobiną masła i mleka.
  2. Podsmaż schaby, a następnie jabłka oraz czerwoną cebulę z tymiankiem. Dodaj miód i duś 10-12 minut pod przykryciem, a następnie zredukuj nadmiar wody.
  3. Drobno posiekaj cebulę i połącz z piklowaną czerwoną kapustą.
  4. Podawaj, gdy schaby równomiernie oblepią się miodem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Schab wieprzowy w plastrach

300g

480g

Ziemniaki obrane

350g

550g

Czerwona cebula

Jabłko

Świeży tymianek

Miód

Cebula żółta

Piklowana czerwona kapusta



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

514

Tłuszcze [g]

14

Węglowodany [g]

61

Białko [g]

40

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia z przykrywką
Garnek
Tłuczek do ziemniaków

Potrzebujesz

Olej
Masło
Mleko
Sól i pieprz