Idealnie pasujące na jesienne chłodne popołudnia schaby w miodowej glazurze wraz z jabłkami i karmelizowaną czerwoną cebulą. Wraz z tłuczonymi ziemniakami i piklowaną czerwoną kapustą tworzą spójny, pożywny obiad, który doskonale wpasowuje się w chłodną aurę za oknami
Krok po kroku:
- Ugotuj, a następnie utłucz ziemniaki wraz z odrobiną masła i mleka.
- Podsmaż schaby, a następnie jabłka oraz czerwoną cebulę z tymiankiem. Dodaj miód i duś 10-12 minut pod przykryciem, a następnie zredukuj nadmiar wody.
- Drobno posiekaj cebulę i połącz z piklowaną czerwoną kapustą.
- Podawaj, gdy schaby równomiernie oblepią się miodem.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.