Wygoda gotowania

Risotto z dynią, serem lazur, curry, kurczakiem, boczkiem i selerem naciowym

25 min

Łatwy

25 min

Obiad, w którym zaskoczy Cię to, co smacznego można przyrządzić z dynią! W tej wersji znajdziesz upieczoną i rozgniecioną na gładkie puree dynię, a następnie połączoną z łatwym w przyrządzeniu risotto z kurczakiem, boczkiem, tymiankiem, serem lazur oraz… selerem naciowym zamiast cebuli. Ten przepis to prawdziwa bomba smakowa! Spróbuj koniecznie.

Krok po kroku:

  1. Dynię upiecz, a następnie rozgnieć na gładkie puree tłuczkiem do ziemniaków.
  2. Podsmaż boczek i kurczaka, a następnie czosnek, seler naciowy, tymianek i ryż. Podlewaj wodą i gotuj aż ryż zmięknie.
  3. Na koniec do risotto dodaj ser oraz upieczoną i rozgniecioną dynię.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka

Boczek wędzony

Ryż arborio

Dynia kostka

Seler naciowy

Ser lazur

Świeży tymianek

Czosnek

Przyprawa curry

Bulion warzywny



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

607

Tłuszcze [g]

35

Węglowodany [g]

23

Białko [g]

51

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Duża patelnia
Tłuczek do ziemniaków

Potrzebujesz

Olej
Masło
Sól i pieprz