Obiad, w którym zaskoczy Cię to, co smacznego można przyrządzić z dynią! W tej wersji znajdziesz upieczoną i rozgniecioną na gładkie puree dynię, a następnie połączoną z łatwym w przyrządzeniu risotto z kurczakiem, boczkiem, tymiankiem, serem lazur oraz… selerem naciowym zamiast cebuli. Ten przepis to prawdziwa bomba smakowa! Spróbuj koniecznie.
Krok po kroku:
- Dynię upiecz, a następnie rozgnieć na gładkie puree tłuczkiem do ziemniaków.
- Podsmaż boczek i kurczaka, a następnie czosnek, seler naciowy, tymianek i ryż. Podlewaj wodą i gotuj aż ryż zmięknie.
- Na koniec do risotto dodaj ser oraz upieczoną i rozgniecioną dynię.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja