Polędwica wieprzowa w kolorowym pieprzu na sałacie z pomarańczą i szalotką z pieczonymi ziemniakami

30 min

Łatwy

30 min

Delikatna polędwica wieprzowa w kolorowym na chrupkiej kolorowej sałacie z kawałkami świeżej pomarańczy. Pyszny, wręcz restauracyjny obiad, który zaskoczy Twoich domowników smakiem i sposobem podania.

Krok po kroku:

  1. Upiecz ziemniaki.
  2. Polędwicę obsmaż na patelni, a następnie dodaj do piekących się ziemniaków.
  3. Przygotuj warzywa i ułóż na nich pokrojoną w plastry polędwicę skrapiając ją sosem balsamicznym.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Polędwica wieprzowa

300g

480g

Ziemniaki do pieczenia

450g

720g

Sałata rzymska

Pomarańcze

Pomidorki

Szalotka

Sos balsamiczny

Papryka wędzona

Kolorowy pieprz ziarnisty



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

508

Tłuszcze [g]

17

Węglowodany [g]

43

Białko [g]

41

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól