Wygoda gotowania

Pizza z tuńczykiem, czarnymi oliwkami, czerwoną cebulą i rukolą

20min

Łatwy

20min

Świetne i dobrze znane połączenie, czyli klasyczna pizza z tuńczykiem! Co ważne, zasmakuje nie tylko fanom „niemięsnych” pizz! Oprócz tuńczyka znajdziesz tu też ciągnącą się mozzarellę, czerwoną cebulkę i rukolę, czyli wszystkie idealnie idące z tuńczykiem dodatki! Całość przygotowana na domowym pomidorowym sosie tworzy świetne danie, które sprawdzi się też w wersji na obiad!

Krok po kroku:

  1. Przygotuj sos do pizzy – podsmażając szalotkę z czosnkiem i oregano oraz podgotowując z koncentratem pomidorowym.
  2. Przygotuj i wyłóż dodatki – tuńczyka z puszki, czerwoną cebulę, oliwki i mozzarellę.
  3. Piecz ok. 6-7 minut, aż ser i brzegi się zarumienią, a po upieczeniu wyłóż listkami rukoli.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko, ryby.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


2x spód do pizzy 150g

Tuńczyk w oleju w puszce

Czarne oliwki

Rukola

Mozzarella

Koncentrat pomidorowy

Szalotka

Czosnek

Oregano



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

633

Tłuszcze [g]

11

Węglowodany [g]

91

Białko [g]

43

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Oliwa
Sól, pieprz, cukier