Świetne i dobrze znane połączenie, czyli klasyczna pizza z tuńczykiem! Co ważne, zasmakuje nie tylko fanom „niemięsnych” pizz! Oprócz tuńczyka znajdziesz tu też ciągnącą się mozzarellę, czerwoną cebulkę i rukolę, czyli wszystkie idealnie idące z tuńczykiem dodatki! Całość przygotowana na domowym pomidorowym sosie tworzy świetne danie, które sprawdzi się też w wersji na obiad!
Krok po kroku:
- Przygotuj sos do pizzy – podsmażając szalotkę z czosnkiem i oregano oraz podgotowując z koncentratem pomidorowym.
- Przygotuj i wyłóż dodatki – tuńczyka z puszki, czerwoną cebulę, oliwki i mozzarellę.
- Piecz ok. 6-7 minut, aż ser i brzegi się zarumienią, a po upieczeniu wyłóż listkami rukoli.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, mleko, ryby.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja