Pizza z papryczkami jalapeno to zawsze strzał w 10! W tej wersji przyrządzisz ją z pieczarkami i włoskim salami spianata piccante, które razem stworzą przepyszne, satysfakcjonujące i niezobowiązujące połączenie, które świetnie sprawdzi się jako towarzysz długiego wieczoru lub seansu na kanapie!
Krok po kroku:
- Przygotuj sos do pizzy – podsmażając szalotkę z czosnkiem i oregano oraz podgotowując z koncentratem pomidorowym.
- Przygotuj i wyłóż dodatki – pieczarki, papryczki jalapeno, salami i mozzarellę.
- Piecz ok. 6-7 minut, aż ser i brzegi się zarumienią.
Jeden zestaw to porcja na 2-3 osoby.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja