Wygoda gotowania

Pizza z kiełbaską Ndują, mascarpone i rukolą

20min

Łatwy

20min

Ta pizza to prawdziwy hit, który zaskoczy Cię swoim połączeniem! Pierwsze skrzypce grać będzie tu duet włoskiej, pikantnej kalabryjskiej kiełbaski Nduja oraz znanego Ci słodkawego serka mascarpone. Całość z dodatkiem czerwonej cebuli, ciągnącej się mozzarelli i świeżej rukoli tworzy świetne zestawienie, które zachwyci amatorów nowych pizzowych smaków.

Krok po kroku:

  1. Przygotuj sos do pizzy – podsmażając szalotkę z czosnkiem i oregano oraz podgotowując z koncentratem pomidorowym.
  2. Przygotuj i wyłóż dodatki – czerwoną cebulę, mozzarellę, mascarpone oraz kiełbaskę Nduję.
  3. Piecz ok. 6-7 minut, aż ser i brzegi się zarumienią, a do podania obsyp rukolą.

Jeden zestaw to porcja na 2-3 osoby.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja

 

Jeden zestaw to porcja na 2-3 osoby.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


2x spód do pizzy 150g

Kiełbaska Nduja

Ser Mascarpone

Mozzarella

Czerwona cebula

Rukola

Koncentrat pomidorowy

Szalotka

Czosnek

Oregano



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

876

Tłuszcze [g]

44

Węglowodany [g]

95

Białko [g]

24

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Oliwa
Sól, pieprz, cukier