Ta pizza to prawdziwy hit, który zaskoczy Cię swoim połączeniem! Pierwsze skrzypce grać będzie tu duet włoskiej, pikantnej kalabryjskiej kiełbaski Nduja oraz znanego Ci słodkawego serka mascarpone. Całość z dodatkiem czerwonej cebuli, ciągnącej się mozzarelli i świeżej rukoli tworzy świetne zestawienie, które zachwyci amatorów nowych pizzowych smaków.
Krok po kroku:
- Przygotuj sos do pizzy – podsmażając szalotkę z czosnkiem i oregano oraz podgotowując z koncentratem pomidorowym.
- Przygotuj i wyłóż dodatki – czerwoną cebulę, mozzarellę, mascarpone oraz kiełbaskę Nduję.
- Piecz ok. 6-7 minut, aż ser i brzegi się zarumienią, a do podania obsyp rukolą.
Jeden zestaw to porcja na 2-3 osoby.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja
Jeden zestaw to porcja na 2-3 osoby.