Włoska pinsa, to zjawisko samo w sobie, które zachwyci Cię samym swoim kształtem! Znajdziesz tu gruby, gotowy spód z ciasta, który przypomina pizzę, ale jest bardziej wyrośnięte, puszyste i chrupiące. W tej wersji poznasz ją z plastrami włoskiego salami piccante, serka mascarpone, suszonych pomidorów i świeżej rukoli. Spróbuj koniecznie, bo pokochasz ją od pierwszych kęsów!
Krok po kroku:
- Przygotuj sos pomidorowy – podsmażając szalotkę z czosnkiem i oregano oraz podgotowując z koncentratem pomidorowym.
- Przygotuj i wyłóż dodatki – suszone pomidory, plastry salami i ser mascarpone.
- Piecz ok. 6-7 minut, aż ser i brzegi się zarumienią, a do podania obsyp rukolą.
Jeden zestaw to porcja na 2-3 osoby.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja