Wygoda gotowania

Pinsa z włoskim Salami Spianata Piccante, mascarpone, suszonymi pomidorami i rukolą

20min

Łatwy

20min

Włoska pinsa, to zjawisko samo w sobie, które zachwyci Cię samym swoim kształtem! Znajdziesz tu gruby, gotowy spód z ciasta, który przypomina pizzę, ale jest bardziej wyrośnięte, puszyste i chrupiące. W tej wersji poznasz ją z plastrami włoskiego salami piccante, serka mascarpone, suszonych pomidorów i świeżej rukoli. Spróbuj koniecznie, bo pokochasz ją od pierwszych kęsów!

Krok po kroku:

  1. Przygotuj sos pomidorowy – podsmażając szalotkę z czosnkiem i oregano oraz podgotowując z koncentratem pomidorowym.
  2. Przygotuj i wyłóż dodatki – suszone pomidory, plastry salami i ser mascarpone.
  3. Piecz ok. 6-7 minut, aż ser i brzegi się zarumienią, a do podania obsyp rukolą.

Jeden zestaw to porcja na 2-3 osoby.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja

 



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Spód do pinsy 230g

Salami Spianata Piccante

Ser Mascarpone

Rukola

Suszone pomidory

Koncentrat pomidorowy

Szalotka

Czosnek

Oregano



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

Tłuszcze [g]

Węglowodany [g]

Białko [g]

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Oliwa
Sól, pieprz, cukier