Wygoda gotowania

Pinsa z salami spianata piccante, burratą, pomidorkami i rukolą

20min

Łatwy

20min

Pinsa w tej wersji to przede wszystkim rumiany, chrupki spód z przypieczonymi, pełnymi smaków pomidorkami oraz świeże, wyłożone tuż po upieczeniu dodatki – listki rukoli i niezastąpiony ser burrata, które razem z plastrami włoskiego salami piccante tworzą doskonałą całość, która zachwyci Cię swoim autentycznym włoskim charakterem i którą pokochasz od pierwszego kawałka!

Krok po kroku:

  1. Przygotuj sos pomidorowy – podsmażając szalotkę z czosnkiem i oregano oraz podgotowując z koncentratem pomidorowym.
  2. Przygotuj i wyłóż dodatki – pomidorki i salami – i piecz ok. 6-7 minut, aż brzegi się zarumienią.
  3. Do podania wyłóż na wierzch listki rukoli, zetrzyj i obsyp grana padano oraz wyłóż i rozłóż po całości ser burrata oraz dodatkowo skrop hojnie oliwą.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Spód do pinsy 230g

Salami Spianata Piccante

Burrata

Rukola

Grana padano

Pomidorki

Koncentrat pomidorowy

Szalotka

Czosnek

Oregano



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

Tłuszcze [g]

Węglowodany [g]

Białko [g]

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Oliwa
Sól, pieprz, cukier