Pinsa w tej wersji to przede wszystkim rumiany, chrupki spód z przypieczonymi, pełnymi smaków pomidorkami oraz świeże, wyłożone tuż po upieczeniu dodatki – listki rukoli i niezastąpiony ser burrata, które razem z plastrami włoskiego salami piccante tworzą doskonałą całość, która zachwyci Cię swoim autentycznym włoskim charakterem i którą pokochasz od pierwszego kawałka!
Krok po kroku:
- Przygotuj sos pomidorowy – podsmażając szalotkę z czosnkiem i oregano oraz podgotowując z koncentratem pomidorowym.
- Przygotuj i wyłóż dodatki – pomidorki i salami – i piecz ok. 6-7 minut, aż brzegi się zarumienią.
- Do podania wyłóż na wierzch listki rukoli, zetrzyj i obsyp grana padano oraz wyłóż i rozłóż po całości ser burrata oraz dodatkowo skrop hojnie oliwą.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja