Wygoda gotowania

Pinsa z mozzarellą, prosciutto, bazyliowym pesto, pomidorkami i szpinakiem

20min

Łatwy

20min

Pinsa w tej wersji zaskoczy Cię swoją grubą, puszystą formą i doskonałym zestawieniem wprost przenikających się składników! Znajdziesz tu ciągnący się i przypieczony ser mozzarella, doskonałą szynkę prosciutto crudo oraz pomidorki, czosnek, listki szpinaku i bazyliowe pesto. Całość wraz z pomidorowym sosem tworzy wprost przepyszną bombę włoskich smaków, która podana na puszystym spodzie zachwyci Ciebie i wszystkich Twoich domowników! Najlepiej od razu zamów dwie!

Krok po kroku:

  1. Przygotuj sos pomidorowy – podsmażając szalotkę z czosnkiem i oregano oraz podgotowując z koncentratem pomidorowym.
  2. Przygotuj i wyłóż dodatki – szpinak, pomidorki, mozzarellę, czosnek, pesto bazyliowe.
  3. Piecz ok. 6-7 minut, aż ser i brzegi się zarumienią.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Spód do pinsy 230g

Szpinak

Mozzarella

Pomidorki

Czosnek

Pesto bazyliowe

Grana padano

Szynka prociutto crudo

Koncentrat pomidorowy

Szalotka

Czosnek

Oregano



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

578

Tłuszcze [g]

22

Węglowodany [g]

63

Białko [g]

30

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Oliwa
Sól, pieprz, cukier