Pinsa w tej wersji zaskoczy Cię swoją grubą, puszystą formą i doskonałym zestawieniem wprost przenikających się składników! Znajdziesz tu ciągnący się i przypieczony ser mozzarella, doskonałą szynkę prosciutto crudo oraz pomidorki, czosnek, listki szpinaku i bazyliowe pesto. Całość wraz z pomidorowym sosem tworzy wprost przepyszną bombę włoskich smaków, która podana na puszystym spodzie zachwyci Ciebie i wszystkich Twoich domowników! Najlepiej od razu zamów dwie!
Krok po kroku:
- Przygotuj sos pomidorowy – podsmażając szalotkę z czosnkiem i oregano oraz podgotowując z koncentratem pomidorowym.
- Przygotuj i wyłóż dodatki – szpinak, pomidorki, mozzarellę, czosnek, pesto bazyliowe.
- Piecz ok. 6-7 minut, aż ser i brzegi się zarumienią.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja