Wygoda gotowania

Pinsa z burratą, prosciutto crudo, rukolą i czerwonym pesto

20min

Łatwy

20min

Ta wersja pinsy, to przede wszystkim wykładane na świeżo dodatki po upieczeniu. Tutaj, wyjątkowo, najpierw podpieczesz sam spód (bez sera!), aby następnie wyłożysz go świetnej jakości dodatkami, których całe połączenie zachwyci Cię swoim włoskim klimatem! Wśród nich przede wszystkim znany Ci ser burrata – z przepysznym, płynnym środkiem, włoska szynka prosciutto oraz tarte grana padano, listki świeżej rukoli i podkręcające całość pesto z suszonych pomidorów. Spróbuj tej pinsy koniecznie, jeśli szukasz nowych, ekstrawaganckich pizzowych smaków!

Krok po kroku:

  1. Przygotuj sos pomidorowy – podsmażając szalotkę z czosnkiem i oregano oraz podgotowując z koncentratem pomidorowym.
  2. Przygotuj i wyłóż dodatki – pomidorki i piecz ok. 6-7 minut, aż brzegi się zarumienią.
  3. Do podania wyłóż na wierzch plastry szynki, listki rukoli, zetrzyj i obsyp grana padano oraz wyłóż i rozłóż po całości ser burrata i skrop pesto z suszonych pomidorów.

Jeden zestaw to porcja na 2-3 osoby.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja

 

 



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Spód do pinsy 230g

Szynka priocutto crudo

Burrata

Pomidorki

Rukola

Pesto czerwone

Grana padano

Koncentrat pomidorowy

Szalotka

Czosnek

Oregano



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

644

Tłuszcze [g]

29

Węglowodany [g]

64

Białko [g]

30

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Oliwa
Sól, pieprz, cukier