Wygoda gotowania

Pinsa na białym spodzie z pikantną Ndują, mozzarellą, czerwoną cebulą i świeżą bazylią

20min

Łatwy

20min

Ciągnący się, przypieczony ser oraz balansujące ze sobą zestawienie składników – włoskiej, pikantnej, czerwonej kiełbaski Nduji i idealnie pasującą do niej czerwoną cebulką – z zupełnie przeciwstawnym jej białym, śmietankowym sosem! Te dwa zupełnie przeciwstawne i odmienne kolorystycznie światy tworzą na tej pizzy przepyszny duet, którego musisz spróbować i który zachwyci Cię swoim indywidualnym, niespotykanym charakterem!

Krok po kroku:

  1. Przygotuj sos do pizzy – podsmażając szalotkę z czosnkiem i oregano oraz podgotowując ze śmietanką 30%.
  2. Przygotuj i wyłóż dodatki – czerwoną cebulę, mozzarellę i kiełbaskę nduję.
  3. Piecz ok. 6-7 minut, aż ser i brzegi się zarumienią, a po upieczeniu wyłóż listkami bazylii.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Spód do pinsy 230g

Mozzarella

Śmietanka 30%

Kiełbaska Nduja

Czerwona cebula

Świeża bazylia

Oregano

Szalotka

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

640

Tłuszcze [g]

37

Węglowodany [g]

59

Białko [g]

15

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Oliwa
Sól i pieprz