Wygoda gotowania

Pikantne tagliatelle z włoską kiełbaską, wołowiną, szpinakiem, burratą i pietruszką z oliwą

20

Łatwy

20

Danie, w którym zakochasz się od pierwszych kęsów! Znajdziesz tu inspirowany włoskimi klimatami makaron, którego podstawą będzie znany i lubiany makaron tagliatelle z mieloną wołowiną i oryginalną, pikantną włoską kiełbaską Ndują – kalabryjską kiełbaską z tłustej wieprzowiny i papryczek peperoncino – która nada całemu daniu wyrazistego charakteru! Charakteru, który idealnie zbalansuje… ser burrata! Czyli zyskujący coraz większą popularność włoski ser kształtem podobny do mozzarelli, ale w środku wypełniony, płynnym, kremowym serkiem! Całość smakuje idealnie, a do doprawienia wystarczy tylko szczypta soli, pieprzu i świeżej natki z oliwą. Spróbuj koniecznie, jeśli włoska kuchnia jest Ci bliska!

Krok po kroku:

  1. Na patelni usmaż kiełbaskę Nduję, wołowinę, szalotkę, czosnek i szpinak.
  2. Makaron ugotuj, a następnie dodaj na patelnię i obtocz w tłuszczu i smakach z patelni i wyłóż na talerze.
  3. Obsyp grana padano, podziel w dłoniach burratę wykładając ją prosto na makaron i na koniec przygotuj natkę pietruszki ze sporą ilością oliwy.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

Kiełbaska Nduja

Makaron tagliatelle

Szalotka

Szpinak

Czosnek

Grana padano

Ser Burrata



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

972

Tłuszcze [g]

61

Węglowodany [g]

54

Białko [g]

45

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Duża patelnia
Durszlak

Potrzebujesz

Oliwa
Sól i pieprz