Przepyszny, kremowy kokosowo-limonkowy sos, chrupka sałaka i idealnie komponujący się w całość jaśminowy ryż! Brzmi jak przepis na udany obiad. Znajdziesz tu piersi z kurczaka podane w klasyczny sposób, ale z sosem inspirowanym azjatyckim smakiem z podsmażoną na maśle dymką, kolendrą oraz aromatyczną skórką z limonki. Do tego szybka, chrupiąca i zaskakująco smaczna surówka ze świeżej cukinii, kiełków i włoskich orzechów. Wraz z jaśminowym ryżem tworzą smaczne obiadowe zestawienie w niecodziennej odsłonie.
Krok po kroku:
- Ugotuj ryż.
- Obsmaż piersi z kurczaka, a następnie podsmaż dymkę, kolendrę i skórkę z limonki. Zalej śmietanką oraz wodą i zredukuj sos.
- Cukinię opłucz i potnij obieraczką do warzyw na wstęgi i połącz z łyżką oleju, kiełkami i orzechami włoskimi.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.