Wygoda gotowania

Pierś z kurczaka na cukinii z surówką z białej rzodkwi i tłuczonymi ziemniakami z boczkiem i prażoną cebulką

30 min

Łatwy

30 min

Klasyczny obiadek, czyli ziemniaczki, mięsko w sosie i surówka w zupełnie innych smakach! Obsmażona pierś z kurczaka na śmietanowym sosie z duszonej cukinii, chrupka surówka z białej rzodkwi i do tego ziemniaczki „na bogato” z prażoną cebulką i kawałkami boczku. Wyjątkowe zestawienie smaków, które zaskoczy wszystkich domowników i na pewno przypadnie im do gustu!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ziemniaki, a następnie utłucz je wraz z cebulką prażoną i boczkiem.
  2. Obsmaż kotlety z piersi oraz cukinię i zalej śmietanką.
  3. Do podania zetrzyj białą rzodkiew i połącz z natką pietruszki i majonezem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, jaja, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Kotlety z piersi kurczaka

350g

550g

Ziemniaki obrane

350g

550g

Boczek

Biała rzodkiew

Cukinia

Śmietanka 30%

Natka pietruszki

Cebulka prażona

Cebula kostka

Majonez



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

662

Tłuszcze [g]

33

Węglowodany [g]

47

Białko [g]

45

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia
Tłuczek do ziemniaków
Tarka

Potrzebujesz

Olej
Masło
Mleko
Sól i pieprz