Pieczony łosoś w sosie teriyaki z kolorowymi warzywami i ryżem na mleczku kokosowym z cytryną

25 min

Łatwy

25 min

Lekki obiad idealny na słoneczne, wiosenne dni. W tym przepisie znajdziesz pyszny ryż gotowany w mleczku kokosowym z cytryną, chrupkie warzywa  – różyczki brokuła, a także rzodkiewki, ogórka i dymkę – oraz rozpływającego się w ustach, ulubionego łososia z sosem teriyaki i sezamem. Spróbujcie koniecznie!

Krok po kroku:

  1. Ryż przepłucz, a następnie ugotuj w wodzie z mleczkiem kokosowym i połówką cytryny.
  2. Różyczki brokuła ugotuj.
  3. Łososia posmaruj miodem i sosem teriyaki i piecz ok. 15 minut.
  4. Podawaj z rzodkiewką, ogórkiem, dymką i kawałkami cytryny do skropienia.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: soja, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego

275g

450g

Ryż basmati

150g

240g

Mleczko kokosowe

Brokuł różyczki

Ogórek gruntowy

Rzodkiewki

Cytryna

Sos teriyaki

Miód

Czosnek

Dymka

Sezam



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

Tłuszcze [g]

Węglowodany [g]

Białko [g]

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Garnek
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz