Lekki obiad idealny na słoneczne, wiosenne dni. W tym przepisie znajdziesz pyszny ryż gotowany w mleczku kokosowym z cytryną, chrupkie warzywa – różyczki brokuła, a także rzodkiewki, ogórka i dymkę – oraz rozpływającego się w ustach, ulubionego łososia z sosem teriyaki i sezamem. Spróbujcie koniecznie!
Krok po kroku:
- Ryż przepłucz, a następnie ugotuj w wodzie z mleczkiem kokosowym i połówką cytryny.
- Różyczki brokuła ugotuj.
- Łososia posmaruj miodem i sosem teriyaki i piecz ok. 15 minut.
- Podawaj z rzodkiewką, ogórkiem, dymką i kawałkami cytryny do skropienia.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: soja, gluten.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.