Pieczony łosoś fajita z ryżem, salsą mango-awokado i sosem jogurtowym

20min

Ryba

Łatwy

20min

Łosoś w pikantnej, meksykańskiej przyprawie fajita to dobry pomysł na obiad! Wraz z dodatkiem świeżej salsy z pomidora, awokado, czerwonej cebulki, świeżej kolendry i soku z limonki stworzą lekkie i orzeźwiające danie na meksykańską nutę.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Upiecz łososia.
  3. Przygotuj salsę łącząc pomidora, mango, czerwoną cebulę, awokado, sok z limonki i świeżą kolendrę.
  4. Dopraw jogurtowy sos solą i pieprzem i podawaj.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, jaja, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego w przyprawach

Ryż jaśminowy

Awokado

Mango konserwowe

Czerwona cebula

Pomidor

Świeża kolendra

Limonka

Sos jogurtowo-majonezowy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

635

Tłuszcze [g]

27

Węglowodany [g]

67

Białko [g]

33

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Garnek

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz