Pieczone połówki batatów z zieloną papryką, czarną fasolą, kukurydzą, guacamole, sosem ranczerskim i świeżą kolendrą

30 min

Wege

Łatwy

30 min

Danie, w którym odnajdziesz pełen bukiet smaków i tekstur. Upieczone, mięciutkie jak masło bataty, chrupiąca kukurydza, orzeźwiający lekki pomidor, aksamitne guacamole i jogurtowy sos. Całość to istna bomba doznań smaków i kolorów, która nasyci Cię na resztę dnia! Sprawdzi się idealnie jako urozmaicenie od tradycyjnych obiadów.

Krok po kroku:

  1. Bataty przekrój, nakłuj widelcem i piecz ok. 25-30 minut.
  2. Ugotuj komosę.
  3. Na patelni podsmaż cebulę, zieloną paprykę i czosnek, a następnie dodaj kukurydzę i czarną fasolę.
  4. Przygotuj guacamole z awokado, soku z limonki i czerwonej cebuli oraz sos z bazy do sosu i szczypiorku.
  5. Do podania wydrąż miąższ z batatów, połącz z komosą, przygotowanym farszem i ponownie napełnij nim bataty. Skrop przygotowanym sosem i obsyp pomidorem i listkami świeżej kolendry

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: jaja, gorczyca, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Bataty

Czarna fasola konserwowa

Kukurydza konserwowa

Komosa ryżowa

Papryka zielona

Cebula kostka

Pomidor

Awokado

Limonka

Czerwona cebula

Świeża kolendra

Dymka

Baza do sosu ranczerskiego



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

645

Tłuszcze [g]

19

Węglowodany [g]

96

Białko [g]

21

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Garnek
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz