Penne z kurczakiem i boczkiem w śmietanowym sosie z pieczarkami, grana padano i natką pietruszki

25 min

Łatwy

25 min

Nie ukrywamy, że nie jest to danie fit 😉 Jednak któż oprze się makaronowi w domowym śmietanowym sosie, z pieczarkami i dużą ilością sera grana padano? Jeśli to wciąż mało, to dodajmy do tego, że podajemy go z soczystym kurczakiem i chrupiącymi skwarkami z boczku. Gwarantujemy, że będzie Wam smakowało!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Na patelni obsmaż kurczaka. Gdy nabierze koloru, na chwilę zdejmij mięso, a podsmaż cebulę i pieczarki.
  3. Ponownie dodaj na patelnię kurczaka i zalej całość śmietanką.
  4. Na osobnej patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek.
  5. Ugotowany makaron odcedź i dodaj do sosu. Podawaj obsypane serem i natką pietruszki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: soja, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka

350g

Makaron penne

Boczek wędzony

Śmietanka 30%

Pieczarki

Cebula

Grana padano

Natka pietruszki



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

659

Tłuszcze [g]

37

Węglowodany [g]

30

Białko [g]

53

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia
Garnek na makaron
Mała patelnia na boczek

Potrzebujesz

Olej
Masło