Paella z owocami morza to niezwykle popularne danie na rodzinny obiad w Hiszpanii. My postanowiliśmy przenieść je i na nasze, polskie stoły, w wersji z dorszem i kiełbaską chorizo. W roli dodatków, oprócz ryżu oczywiście, czerwona papryka, groszek oraz nieoczywisty sos a`la aioli – uwierzcie, że pasuje tu świetnie!
Krok po kroku:
- Na patelni podsmaż pokrojone w plasterki chorizo. Dodaj cebulę i paprykę.
- Dodaj groszek i ryż. Zalej całość bulionem i przykryj przykrywką.
- Gdy ryż wchłonie połowę wody, połóż na nim kawałki ryby. Ponownie przykryj.
- Przygotuj sos aioli.
- Do podania posyp całość posiekaną natką pietruszki i skrop cytryną.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: jaja, gorczyca.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.