Orzechowy kuskus perłowy z kurczakiem, papryką i jogurtowo-kolendrowym dressingiem

25 min

Łatwy

25 min

Pasta orzechowa wielu kojarzy się jako dodatek do energetycznego koktajlu lub element deseru, a okazuje się, że fantastycznie sprawdza się w propozycjach obiadowych! W tej odsłonie – z kuskusem perłowym, piersią z kurczaka i warzywami oraz odświeżającym dressingiem ze świeżej kolendry. Całość przygotowana na jednej patelni i z pewnością zaskoczy wszystkich domowników!

Krok po kroku:

  1. Obsmaż kurczaka oraz warzywa.
  2. Zalej wodą, dodaj pastę orzechową i kuskus. Gotuj pod przykryciem, by kuskus wchłonął wodę.
  3. Do podania rozkrusz orzeszki oraz przygotuj dressing siekając kolendrę, łącząc z jogurtem i doprawiając do smaku.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, orzechy.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka krojony w kostkę

350g

550g

Kuskus perłowy

150g

240g

Jogurt naturalny w g

Papryka czerwona

Marchew

Cebula kostka

Pasta orzechowa

Świeża kolendra

Orzeszki ziemne

Papryka słodka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

605

Tłuszcze [g]

17

Węglowodany [g]

65

Białko [g]

54

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia z przykrywką

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz