Pasta orzechowa wielu kojarzy się jako dodatek do energetycznego koktajlu lub element deseru, a okazuje się, że fantastycznie sprawdza się w propozycjach obiadowych! W tej odsłonie – z kuskusem perłowym, piersią z kurczaka i warzywami oraz odświeżającym dressingiem ze świeżej kolendry. Całość przygotowana na jednej patelni i z pewnością zaskoczy wszystkich domowników!
Krok po kroku:
- Obsmaż kurczaka oraz warzywa.
- Zalej wodą, dodaj pastę orzechową, śmietankę kokosową i kuskus. Gotuj pod przykryciem, by kuskus wchłonął wodę.
- Do podania rozkrusz orzeszki oraz przygotuj dressing siekając kolendrę, łącząc z jogurtem i doprawiając do smaku.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko, orzechy.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.