Wygoda gotowania

Meksykańskie tacos z łososiem i warzywami z patelni, sałatą i mandarynkowym sosem

20min

Ryba

Łatwy

20min

Ta obiadowa propozycja to przede wszystkim solidna i sycąca porcja! Znajdziesz tu sporą ilość warzyw, które raz-dwa usmażysz z łososiem na patelni, ale to dopiero początek tego smacznego obiadu. Prawdziwym hitem będzie… śmietanowo-mandarynkowy sosik, który sprawi, że inaczej spojrzysz na doprawianie ryby cytrusami – bo skoro można cytryną czy limonką, to dlaczego nie mandarynką? Całość wraz z chrupiącą sałatą lodową stworzą bardzo smaczny posiłek, który zasmakuje i nasyci wszystkich Twoich domowników.

Krok po kroku:

  1. Łososia wyłóż na patelnię i obsmaż.
  2. W tym czasie przygotuj warzywa – posiekaj paprykę, pokrój pomidorki i wraz z kukurydzą dorzuć do ryby.
  3. Posiekaj sałatę lodową, a z mandarynki wyciśnij sok i połącz ze śmietaną.
  4. Podgrzej placki, wypełnij przygotowanymi dodatkami i skrop przygotowanym sosem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego w przyprawach

Placki tortilli z mąki kukurydzianej

Kukurydza konserwowa

Papryka zielona

Pomidorki

Sałata lodowa

Mandarynka

Śmietana 18%



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

728

Tłuszcze [g]

37

Węglowodany [g]

56

Białko [g]

40

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia x2

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz