Meksykańskie fajitas z patelni z limonką, świeżym pomidorem, awokado i sosem ranczerskim

25min

Łatwy

25min

Ulubiony przepis, który z miejsca wszedł do naszej klasyki egzotycznych przepisów. Znajdziesz tu soczyste kawałki kurczaka w wyrazistych przyprawach z sypkim ryżem i czerwoną papryką z patelni. W wersji z awokado, świeżym pomidorem i przełamującym całość sosem ranczerskim idealnie sprawdzi się na wiosenny słoneczny obiad!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Na patelni usmaż paprykę z cebulą oraz filety z udek kurczaka.
  3. Dymkę drobno posiekaj łącząc z bazą do sosu ranczerskiego.
  4. Pomidora i awokado pokrój w kostkę.
  5. Podawaj obsypując kolendrą i skrapiając sokiem z limonki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gorczyca, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z udka kurczaka marynowany w przyprawach

350g

550g

Ryż basmati

150g

240g

Papryka czerwona

Czerwona cebula

Limonka

Awokado

Pomidor

Świeża kolendra

Dymka

Baza do sosu ranczerskiego



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

719

Tłuszcze [g]

32

Węglowodany [g]

67

Białko [g]

40

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz