Wygoda gotowania

Meksykańskie burgery z guacamole, salsą do nachosów, serem i ziemniaczkami

25min

Łatwy

25min

To danie na nowo odkryje podejście do meksykańskich burgerów! Znajdziesz tu solidny, wołowy kotlet, który z jednej strony otoczony będzie miękkim, kremowym guacamole, a z drugiej, płynną i pełną smaków pomidorową salsą! Mimo że ten burger sprowadza się zatem ledwie do 3 dodatków – mięsa, gotowej salsy i guacamole, to razem tworzą prawdziwie ekscytującą mieszankę, która podkreślona ciągliwym serem, świeżymi sałatami i pieczonymi ziemniaczkami od razu Ci zasmakuje! Spróbuj tego dania koniecznie, jeśli uwielbiasz burgery pod każdą postacią.
Krok po kroku:

  1. Ziemniaki pokrój w łódeczki, połącz z przyprawą do ziemniaków i piecz ok. 20-25 minut.
  2. Przygotuj guacamole z awokado, czerwonej cebuli, limonki, czosnku i świeżej kolendry.
  3. Uformuj i usmaż mięso, przekrój i podgrzej bułki, a następnie wypełnij je przygotowanym guacamole, mięsem, serem, gotową salsą i podawaj z pieczonymi ziemniaczkami.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gorczyca, jaja, gluten, mleko, orzechy, sezam, soja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

Bułki w stylu brioche

Ziemniaki myte

Salsa meksykańska ze słoiczka

Papryczki jalapeno

Awokado

Mix sałat

Limonka

Cebula czerwona

Świeża kolendra

Czosnek

Przyprawa do ziemniaków

Ser do burgerów



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

947

Tłuszcze [g]

52

Węglowodany [g]

84

Białko [g]

42

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz