Meksykańska zupa z serowymi pulpecikami, soczewicą, czerwoną fasolą, guacamole i tortillą

25 min

Łatwy

25 min

Taka obiadowa zupa z pewnością Cię rozgrzeje! Znajdziesz tu solidną, sycącą bazę z czerwonej fasoli, soczewicy i pomidorów, a także dopełniające tą obiadową całość pyszne serowo-mięsne pulpeciki oraz guacamole z plackami tortilli do zagryzania. I choć obiad w formie zupy może nie zawsze przekonywać, tak w tym wypadku warto!

Krok po kroku:

  1. W garnku podsmaż czerwoną cebulę, dymkę, czosnek i przyprawy. Dodaj pomidory, soczewicę, wodę i gotuj ok. 10-15 minut.
  2. Mięso połącz z tartym serem, wyrób na pulpeciki i usmaż.
  3. Przygotuj guacamole oraz podsmaż placki tortilli, do zupy dodaj fasolę z kukurydzą i podawaj.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, gorczyca, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mięso mielone wieprzowo-wołowe

Pomidory w puszce

Soczewica czerwona

Ser cheddar

Czerwona fasola konserwowa

Kukurydza konserwowa

Papryczki jalapeno

Awokado

Czerwona cebula

Placki tortilli pełnoziarniste

Limonka

Czosnek

Przyprawy

Świeża kolendra

Dymka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

1021

Tłuszcze [g]

34

Węglowodany [g]

111

Białko [g]

64

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek – najlepiej z grubym dnem
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz