Makaron z pieczoną fetą, warzywami, rukolą i słonecznikiem

25 min

Wege

Łatwy

25 min

Wciągający z każdym kęsem bezmięsny makaron, który od razu robi dobre pierwsze wrażenie! Pieczone warzywa wraz z zarumienionym serem feta, który po upieczeniu rozpada się pod widelcem i idealnie łączy się z makaronowymi świderkami i świeżą rukolą z pestkami słonecznika. Pycha!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Pokrój paprykę, czerwoną cebulę i pomidorki, oprósz oregano i zapiecz wraz z kawałkiem sera.
  3. Po upieczeniu rozdrobnij ser widelcem i połącz wraz z warzywami z makaronem.
  4. Obsyp rukolą i pestkami słonecznika.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Makaron świderki

180g

280g

Ser typu feta

1op. 270g

2op. 270g

Papryka żółta

Czerwona cebula

Pomidorki

Rukola

Słonecznik

Oregano



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

582

Tłuszcze [g]

26

Węglowodany [g]

66

Białko [g]

22

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Naczynie żaroodporne
Garnek

Potrzebujesz

Oliwa
Sól i pieprz