Wygoda gotowania

Makaron ryżowy w sosie curry z tofu, warzywami i boczniakami

25min

Wege

Łatwy

25min

Przepyszny wege obiad, który uratuje Cię, gdy będziesz szukać nie-mięsnego obiadu! Znajdziesz tu mnóstwo warzyw, ale przede wszystkim kawałki tofu i grzyby boczniaki, które nadadzą daniu sytości. Całość obtoczona w pysznym, łagodnym, kokosowym sosie curry od razu przypadnie do gustu, nawet mięsożercom!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Usmaż warzywa wraz z tofu.
  3. Dodaj pastę curry i śmietankę kokosową i podgotuj.
  4. Ugotowany makaron odcedź, dodaj do sosu i obsyp danie orzechami nerkowca.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: soja, orzechy.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Tofu wędzone

Makaron ryżowy

Grzyby boczniaki

Marchew

Żółta pasta curry

Szpinak

Szalotka

Śmietanka kokosowa

Limonka

Imbir

Czosnek

Orzechy nerkowca



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

490

Tłuszcze [g]

18

Węglowodany [g]

61

Białko [g]

20

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Duża patelnia
Durszlak

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz