Letnia sałatka z awokado, serem pleśniowym i orzechami nerkowca

25min

Wege

Łatwy

25min

Idealna propozycja na obiad, gdy masz ochotę na coś lżejszego, szczególnie w coraz cieplejsze dni.

Krok po kroku:

  1. Bataty upiecz w piekarniku.
  2. Gdy bataty będą bliskie miękkości, przygotuj pozostałe składniki:na talerz wyłóż szpinak, plastry awokado, rozkruszony ser i orzechy.
  3. Upieczone bataty wyłóż na przygotowaną sałatkę. Skrop oliwą z oliwek.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Bataty kostka

450g

Awokado

Szpinak

Ser typu lazur

Orzechy nerkowca

Słodka papryka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

576

Tłuszcze [g]

31

Węglowodany [g]

64

Białko [g]

7

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Deska do krojenia

Potrzebujesz

Oliwa z oliwek
Sól i pieprz

Alergeny

Mleko
Orzechy