Kotlet po kijowsku, czyli właściwie pierwowzór dobrze znanego w Polsce de volaille’a. Rozbita, delikatna pierś z kurczaka w chrupiącej panierce i z wypływającym ze środka pietruszkowo-czosnkowym masełkiem oraz dodatkowo podkręcona rozpływającym się serem Gouda. W tej wersji trzymającej się oryginału, czyli podawane z ziemniakami oraz delikatnymi, dopełniającymi całość różyczkami brokuła.
Krok po kroku:
- Ugotuj ziemniaki oraz brokuły.
- Przygotuj masło pietruszkowo-czosnkowe łącząc ze sobą masło, pietruszkę oraz czosnek.
- Kotlety z piersi rozbij, wyłóż na środek słupki sera, kawałki masła i obsmaż na patelni, a następnie dopiecz w piekarniku.
- Do podania utłucz ziemniaki.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.