Kremowe curry z kurczaka ze świeżą kolendrą i chrupkim ogórkiem

25min

Łatwy

25min

Nasze kremowe curry to propozycja dla miłośników orientalnych smaków i zapachów – soczysty kurczak, aromatyczne przyprawy, imbir, czosnek, przełamane świeżym, chłodnym ogórkiem i kolendrą. A jeśli jeszcze nie znasz tego przepisu, wkrótce staniesz się jego fanem!

Krok po kroku:

  1. Ryż gotuj pod przykryciem do czasu, aż wchłonie wodę.
  2. Podsmaż chwilę cebulę, imbir i czosnek wraz z pastą curry.
  3. Następnie dodaj na patelnię kawałki kurczaka. Smaż 4-5 minut.
  4. Wlej na patelnię mleczko kokosowe. Gdy sos się redukuje, przygotuj ogórka i kolendrę. Następnie zagęść sos śmietaną.
  5. Całość układaj na ryżu i obsyp krojonym w kostkę ogórkiem oraz siekaną kolendrą.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka krojony w kostkę

350g

Ryż basmati

Cebula kostka

Mleczko kokosowe

Ogórek

Śmietana 18%

Pasta red curry

Imbir

Świeża kolendra



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

708

Tłuszcze [g]

30

Węglowodany [g]

62

Białko [g]

46

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Garnek na ryż
Duża patelnia

Potrzebujesz

Masło
Sól i pieprz

Alergeny

Mleko