Nasze kremowe curry to propozycja dla miłośników orientalnych smaków i zapachów – soczysty kurczak, aromatyczne przyprawy, imbir, czosnek, przełamane świeżym, chłodnym ogórkiem i kolendrą. A jeśli jeszcze nie znasz tego przepisu, wkrótce staniesz się jego fanem!
Krok po kroku:
- Ryż gotuj pod przykryciem do czasu, aż wchłonie wodę.
- Podsmaż chwilę cebulę, imbir i czosnek wraz z pastą curry.
- Następnie dodaj na patelnię kawałki kurczaka. Smaż 4-5 minut.
- Wlej na patelnię mleczko kokosowe. Gdy sos się redukuje, przygotuj ogórka i kolendrę. Następnie zagęść sos śmietaną.
- Całość układaj na ryżu i obsyp krojonym w kostkę ogórkiem oraz siekaną kolendrą.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.