Wygoda gotowania

Kotlety schabowe w japońskim stylu w grubo mielonej bułce tartej, sosem tonkatsu i chrupiącą surówką

25 min

Łatwy

25 min

Intrygujące podejście do tradycyjnego polskiego obiadu w wersji z dalekiego wschodu – znajdziesz tu przede wszystkim dobrze znane wieprzowe kotlety obtoczone grubo mieloną, japońską bułką tartą panko, a także dodatkiem słodko-pikantnego sosu inspirowanego sosem Tonkatsu, a zrobionego z kilku podstawowych produktów. Wraz z jaśminowym ryżem ta obiadowa propozycja przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi mięsnych posiłków.Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Przygotuj sos – połącz keczup, sos sojowy, sos worchester, cukier trzcinowy, czosnek i imbir i zredukuj.
  3. Przygotuj surówkę łącząc kapustę z majonezem.
  4. Rozbij kotlety, obtocz w jajku, panko i usmaż na patelni.
  5. Podawaj z dymką i sezamem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: jaja, gorczyca, gluten, mleko, soja, sezam, ryby.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Schab wieprzowy w plastrach

300g

480g

Ryż jaśminowy

125g

200g

Kapusta biała

Marchew

Keczup łagodny

Sos sojowy

Sos Worchester

Majonez

Panko

Czosnek

Imbir

Cukier trzcinowy

Dymka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

733

Tłuszcze [g]

27

Węglowodany [g]

100

Białko [g]

48

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Garnek na ryż
Folia spożywcza
Tłuczek do mięsa

Potrzebujesz

Olej
Jajko
Sól i pieprz