Przepis pełen aromatu i wyrazistego smaku idealnie sprawdzi się na lekki wiosenny obiad. Wyrazistego smaku dodadzą mu sos sweet-chili, imbir, szalotka, chili oraz świeża kolendra z orzeszkami, a ryżowy makaron z warzywami i podsmażonym tofu dopełnią obiadową całość tego dania!
Krok po kroku:
- Namocz makaron w gorącej wodzie.
- Podsmaż tofu, szalotkę, chili, imbir oraz czosnek, a następnie warzywa – cukinię, marchew oraz kapustę pak choi oraz podduś 2-3 minuty pod przykryciem.
- Połącz makaron z sosem sweet-chili oraz warzywami.
- Do podania obsyp świeżą kolendrą oraz orzeszkami.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: soję, orzechy.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja