Wygoda gotowania

Kolorowy makaron z warzywami w azjatyckim stylu z sosem sweet-chili, szalotką i wędzonym tofu

25 min

Wege

Łatwy

25 min

Przepis pełen aromatu i wyrazistego smaku idealnie sprawdzi się na lekki wiosenny obiad. Wyrazistego smaku dodadzą mu sos sweet-chili, imbir, szalotka, chili oraz świeża kolendra z orzeszkami, a ryżowy makaron z warzywami i podsmażonym tofu dopełnią obiadową całość tego dania!

Krok po kroku:

  1. Namocz makaron w gorącej wodzie.
  2. Podsmaż tofu, szalotkę, chili, imbir oraz czosnek, a następnie warzywa – cukinię, marchew oraz kapustę pak choi oraz podduś 2-3 minuty pod przykryciem.
  3. Połącz makaron z sosem sweet-chili oraz warzywami.
  4. Do podania obsyp świeżą kolendrą oraz orzeszkami.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: soję, orzechy.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Tofu wędzone

180g

360g

Makaron ryżowy

150g

240g

Sos sweet-chili

Cukinia

Marchew

Pak czoi

Szalotka

Świeża kolendra

Czosnek

Chili

Imbir

Orzeszki ziemne



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

Tłuszcze [g]

Węglowodany [g]

Białko [g]

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Duża patelnia z przykrywką
Durszlak

Potrzebujesz

Olej
Sól