Kokosowa zupa z grzybkami shimeji, pieczarkami, piersią z kurczaka oraz z trawą cytrynową, liśćmi kafiru, limonką, chili i kolendrą

30 min

Łatwy

30 min

Nowa obiadowa inspiracja, która uwiedzie Cię uwalnianymi podczas gotowania aromatami oraz zachwyci swoim niepowtarzalnym smakiem! Popularna na świecie kokosowa zupa to pomysł na nietuzinkowy obiad, który przygotujesz w kilku prostych krokach, a jednocześnie poznasz garść egzotycznych dodatków, takich jak trawa cytrynowa, grzybki shimeji i liście kafiru. Koniecznie dołącz ją do swojego obiadowego planu, gdyż wraz z makaronem ryżowym i ugotowaną w zupie piersią z kurczaka tworzą nie tylko inspirujący, ale również sycący posiłek.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron ryżowy.
  2. W garnku podsmaż szalotkę, czosnek, imbir, trawę cytrynową, liście kafiru oraz pastę curry, a następnie grzybki i pieczarki.
  3. Zalej wrzątkiem, dodaj bulion warzywny, śmietankę kokosową oraz pierś z kurczaka i gotuj ok. 15 minut.
  4. Podawaj z kolendrą, chili i limonką.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka

350g

550g

Makaron ryżowy

150g

240g

Śmietanka kokosowa

Pasta red curry

Pieczarki

Grzybki shimeji

Suszone liście kafiru

Chili

Świeża kolendra

Szalotka

Limonka

Czosnek

Trawa cytrynowa

Bulion warzywny

Imbir



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

636

Tłuszcze [g]

24

Węglowodany [g]

57

Białko [g]

49

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek z grubym dnem
Garnek na makaron

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz